Jak uvařit indickou fazolovou polévku | recept
Indická fazolová polévka | recept. Tuto hustou a sytou zeleninovou polévku je možné podávat i jako hlavní jídlo ve všední den. Stačí doplnit chléb jako přílohu. Polévka je původem z indické kuchyně, je hodně nezvyklá, a i přesto chutná. Jestliže máte chuť na neobvyklé jídlo, vyzkoušejte uvařit podle následujícího receptu.
Co je potřeba
- 4 lžíce přepuštěného másla
- 2 středně velké cibule
- 250 g brambor
- 225 g tuřínu
- 2 řapíky celeru
- 2 menší cukety
- 1 velká zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 400 g černých fazolí
- nať koriandru (petržele)
- sůl podle chuti
Nejprve si připravte všechnu potřebnou zeleninu. Důkladně ji omyjte. Brambory, cibuli a česnek oloupejte a z papriky odstraňte semeník. Cukety ani tuřín neloupejte, krájí se i se slupkou. Fazole je nutné mít namočené den předem ve vodě, aby nabobtnaly a rychleji se uvařily. Černé fazole klidně zaměňte za bílé.
Diskuze k článku