Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat gulášovou polévku | recept

Jak udělat gulášovou polévku | recept

Jak udělat gulášovou polévku | recept. Oblíbená tradiční česká kuchyně, která zasytí ale hlavně zahřeje. Tak to je přece domácí gulášová polévka, kterou si můžeme dát s chlebem. Vyzkoušejte můj recept na gulášovou polévku, prostě gulášová polévka tak, jak ji dělám s radostí já.

Co je potřeba

2 cibule
2 lžíce oleje
300 g hovězího masa (kližka)
1 lžička sladké mleté papriky
mletý pepř, sůl
1,25 l vody
3 brambory
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky

1

Cibuli si nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji.

2

Přidáme na kostky nakrájené maso a společně osmahneme.

3

Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a dolijeme zbývající vroucí vodou a povaříme.

5

Polévku si zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme.

Tipy

Můžeme pozměnit chuť přidáním na nudličky nakrájené zelené papriky a 2 až 3 rajčat.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.