Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem | recept

Jak udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem | recept

Jak udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem | recept. Je libo trochu Mexika? Co takhle si udělat rajčatovou polévku se zeleným pepřem? Vynikající polévky z rajčat, výborně zasytí, skvěle chutná. Pokud sbíráte recepty na netradiční polévky, pak tento si určitě založte.

Co je potřeba

1 kg zralých rajčat
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 větší mrkve
2 cibule
2 celerové stonky
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžíce cukru
mletý pepř
600 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce zeleného pepře v nálevu
sůl

1

V hrnci rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, jemně pokrájené celerové stonky, usekaný česnek, vše promícháme a necháme pod pokličkou 15 minut podusit.

2

Když zelenina změkne, přidáme nakrájená rajčata a dusíme dalších 30 minut.

3

Přilijeme vývar, přidáme cukr a mletý pepř a povaříme.

4

Poté vzniklou směs rozmixujeme, přecedíme, vrátíme zpět na sporák a krátce provaříme. Vmícháme smetanu a dle chuti případně dosolíme a dopepříme.

5

Nakonec vmícháme zelený pepř.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit běloruský boršč | recept
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Běloruský boršč | recept. Boršč je původem východoevropská hustá polévka. Vaří se v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, ale také třeba v Polsku a Bulhars…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.