Jste zde

Jak připravit melounové gazpacho | recept

Lehké, 1 - 1000 Kč, 30 minut a více
03.09.2017 - 00:09

Melounové gazpacho | recept. Studená polévka gazpacho je ze španělské kuchyně již poměrně dobře známá. Nejen že je její příprava neuvěřitelně snadná a rychlá, suroviny pro tuto letní pochoutku najdete v prakticky v každé lednici, spíži nebo zahrádce. Navíc stačí pouze základní vybavení a během čtvrt hodinky můžete směle servírovat.

Co je potřeba

  • 1/2 baby melounu
  • rajče
  • paprika
  • okurka
  • cibule
  • kopr
  • olej
  • ocet
  • sůl
  • mletý pepř
1

Na polévku záměrně neuvádím přesné váhové množství surovin. Polévka je variabilní, každý si může určit poměr zeleniny takový, jaký mu bude vyhovovat. A protože je to melounová studená polévka, největší podíl by měl mít meloun.

2

Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Z melounu odkrojte polovinu a odstraňte slupku. Okurku loupat nemusíte. Připravené suroviny pokrájejte na menší kousky a rozmixujte dohladka. Následně přimíchejte olivový olej a balsamikový ocet podle chuti, dosolte a opepřete. Dejte vychladit.

3

Do podávané polévky přidejte pokrájený zbylý meloun, nakrájenou nať kopru a posypte sýrem feta. Budete-li přidávat místo fety balkánský sýr v nálevu, pak solte opatrně nebo vůbec. Tento sýr bývá velmi slaný. Přeji, ať se vám polévka podaří a dobrou chuť!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva Foto archiv Mirky K.
Hodnocení: 
Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno

Nejnovější příspěvky v diskuzi

Zatím žádné komentáře.

Nahoru