Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit melounové gazpacho | recept

Jak připravit melounové gazpacho | recept

Jak připravit melounové gazpacho | recept. Studená polévka gazpacho je ze španělské kuchyně již poměrně dobře známá. Nejen že je její příprava neuvěřitelně snadná a rychlá, suroviny pro tuto letní pochoutku najdete v prakticky v každé lednici, spíži nebo zahrádce. Navíc stačí pouze základní vybavení a během čtvrt hodinky můžete směle servírovat.

Co je potřeba

  • 1/2 baby melounu
  • rajče
  • paprika
  • okurka
  • cibule
  • kopr
  • olej
  • ocet
  • sůl
  • mletý pepř
1

Na polévku záměrně neuvádím přesné váhové množství surovin. Polévka je variabilní, každý si může určit poměr zeleniny takový, jaký mu bude vyhovovat. A protože je to melounová studená polévka, největší podíl by měl mít meloun.

Jak připravit melounové gazpacho | recept
2

Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Z melounu odkrojte polovinu a odstraňte slupku. Okurku loupat nemusíte. Připravené suroviny pokrájejte na menší kousky a rozmixujte dohladka. Následně přimíchejte olivový olej a balsamikový ocet podle chuti, dosolte a opepřete. Dejte vychladit.

Jak připravit melounové gazpacho | recept
3

Do podávané polévky přidejte pokrájený zbylý meloun, nakrájenou nať kopru a posypte sýrem feta. Budete-li přidávat místo fety balkánský sýr v nálevu, pak solte opatrně nebo vůbec. Tento sýr bývá velmi slaný. Přeji, ať se vám polévka podaří a dobrou chuť!

Jak připravit melounové gazpacho | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se…
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Jak uvařit běloruský boršč | recept
Běloruský boršč | recept. Boršč je původem východoevropská hustá polévka. Vaří se v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, ale také třeba v Polsku a Bulhars…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.