Jak připravit melounové gazpacho | recept
Jak připravit melounové gazpacho | recept. Studená polévka gazpacho je ze španělské kuchyně již poměrně dobře známá. Nejen že je její příprava neuvěřitelně snadná a rychlá, suroviny pro tuto letní pochoutku najdete v prakticky v každé lednici, spíži nebo zahrádce. Navíc stačí pouze základní vybavení a během čtvrt hodinky můžete směle servírovat.
Co je potřeba
- 1/2 baby melounu
- rajče
- paprika
- okurka
- cibule
- kopr
- olej
- ocet
- sůl
- mletý pepř
Krok 1
Na polévku záměrně neuvádím přesné váhové množství surovin. Polévka je variabilní, každý si může určit poměr zeleniny takový, jaký mu bude vyhovovat. A protože je to melounová studená polévka, největší podíl by měl mít meloun.
Krok 2
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Z melounu odkrojte polovinu a odstraňte slupku. Okurku loupat nemusíte. Připravené suroviny pokrájejte na menší kousky a rozmixujte dohladka. Následně přimíchejte olivový olej a balsamikový ocet podle chuti, dosolte a opepřete. Dejte vychladit.
Krok 3
Do podávané polévky přidejte pokrájený zbylý meloun, nakrájenou nať kopru a posypte sýrem feta. Budete-li přidávat místo fety balkánský sýr v nálevu, pak solte opatrně nebo vůbec. Tento sýr bývá velmi slaný. Přeji, ať se vám polévka podaří a dobrou chuť!