Jak udělat gulášovou polévku | recept
Jak udělat gulášovou polévku | recept. Oblíbená tradiční česká kuchyně, která zasytí ale hlavně zahřeje. Tak to je přece domácí gulášová polévka, kterou si můžeme dát s chlebem. Vyzkoušejte můj recept na gulášovou polévku, prostě gulášová polévka tak, jak ji dělám s radostí já.
Co je potřeba
2 cibule
2 lžíce oleje
300 g hovězího masa (kližka)
1 lžička sladké mleté papriky
mletý pepř, sůl
1,25 l vody
3 brambory
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Krok 1
Cibuli si nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji.
Krok 2
Přidáme na kostky nakrájené maso a společně osmahneme.
Krok 3
Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 4
Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a dolijeme zbývající vroucí vodou a povaříme.
Krok 5
Polévku si zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme.
Můžeme pozměnit chuť přidáním na nudličky nakrájené zelené papriky a 2 až 3 rajčat.