jaktak.cz

Jak udělat gulášovou polévku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat gulášovou polévku | recept. Oblíbená tradiční česká kuchyně, která zasytí ale hlavně zahřeje. Tak to je přece domácí gulášová polévka, kterou si můžeme dát s chlebem. Vyzkoušejte můj recept na gulášovou polévku, prostě gulášová polévka tak, jak ji dělám s radostí já.

Co je potřeba

2 cibule
2 lžíce oleje
300 g hovězího masa (kližka)
1 lžička sladké mleté papriky
mletý pepř, sůl
1,25 l vody
3 brambory
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky

Krok 1

Cibuli si nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji.

Krok 2

Přidáme na kostky nakrájené maso a společně osmahneme.

Krok 3

Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Krok 4

Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a dolijeme zbývající vroucí vodou a povaříme.

Krok 5

Polévku si zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme.

Můžeme pozměnit chuť přidáním na nudličky nakrájené zelené papriky a 2 až 3 rajčat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-gulasovou-polevku-recept.html