Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat borůvkové řezy | recept

Jak udělat borůvkové řezy | recept

Jak udělat borůvkové řezy | recept. Borůvkové řezy jsou jemný zákusek, který připravujeme k mimořádnější příležitosti. Nebo jako zákusek k nedělnímu obědu, kdy se schází celá rodina. Borůvkové řezy podle našeho receptu nejsou nějak mimořádně pracné. Recept je vyzkoušený. Nabízíme recept a návod, jak udělat borůvkové řezy.

Co je potřeba

Těsto:

8 vajec

240 g moučkového cukru

240 g hrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

tuk a hrubá mouka nebo strouhanka na vymazání a vysypání plechu

 

Náplň:

3 dcl mléka

30 g hrubé mouky

150 g másla

120 g cukru

vanilkový cukr

2 dcl borůvek (čerstvých nebo mražených)

 

1

Osm žloutků ušleháme s 240 gramy moučkového cukru do bělavé pěny. V jiné míse vyšleháme zbylé bílky do tuhého sněhu. Smícháme 240 gramů hrubé mouky s polovinou prášku do pečiva. Do žloutkové pěny pozvolna zamícháme mouku a bílkový sníh.

2

Pečící plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Přebytečnou strouhanku (mouku) sesypeme z plechu. Na plech natřeme piškotové těsto, rovnoměrně uhladíme stěrkou. V předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova – nebude to trvat déle než deset patnáct minut. Necháme vychladnout.

3

Do rendlíčku dáme vařit tři deci mléka. Když se vaří, přisypeme 30 gramů hrubé mouky a uvaříme hustou kaši. Odstavíme, zamícháme do ni jeden vanilkový cukr. Necháme vychladnout.

4

Ušleháme 150 gramů másla a 120 gramů moučkového cukru. Postupně do hmoty zašleháme vychladlou moučnou kaši. Když je krém vyšlehaný, zamícháme do něj dvě deci syrových, zmražených nebo kompotovaných (dobře vykapaných) borůvek.

5

Piškot rozřízneme v polovině šířky plechu na dva díly. Jeden díl opatrně sundáme z plechu. Na druhý díl naneseme polovinu krému. Přikryjeme druhou polovinou. Dobře přitiskneme. Na vrchní stranu naneseme zbylý krém. Necháme dobře zatuhnout a pak krájíme na úhledné řezy.

Autor: eliska1544
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.