Jak udělat bifteky se sýrem | recept
Jak udělat bifteky se sýrem | recept. S grilovaným masem je to jako s alkoholem - v malých dávkách organismu neuškodí. A protože jsem se tohoto hesla pro grilování ujala, představím vám svůj recept na bifteky z hovězího masa a se sýrem.
Co je potřeba
600 g zadního hovězího masa
olivový olej na potření
mletá paprika
mletý pepř
100 g tvrdého sýra
petrželka
bazalka
sůl
Hovězí maso určené pro naši přípravu hovězího bifteku nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné a jemně je naklepeme.
Kousky masa potřeme olejem a okořeníme.
Necháme je pak asi 2 hodiny v chladu odležet.
Poté plátky hovězího položíme na rošt a grilujeme po každé straně 6 minut.
Při opékání druhé strany před koncem tepelné úpravy posypeme hovězí maso nahrubo nastrouhaným sýrem smíchaným s nakrájenou petrželkou a bazalkou.
Hotové bifteky osolíme a podáváme s chlebem a zeleninou.
Diskuze k článku