Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept

Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept

Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept.  Biftek je výborný s těstovinovým salátem. Příprava bifteku může být sice pro některé kuchaře poměrně náročná, ale práce na úpravu hovězího bifteku je odměněna kulinářským zážitkem.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:
250 g těstovin
250 g brokolice
200 g rajčat
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cibulka
100 ml vývaru
3 lžíce zakysané smetany
pepř
lžička červené sladké papriky
4 hovězí steaky
3 lžíce nasekaných bylinek
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
strouhaná kůra z jednoho citronu

1

Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky, rajčata rozřízneme.

2

Cibulku nakrájíme na kolečka a na 2 lžících oleje orestujeme. Přidáme brokolici, vývar i kysanou smetanu a vše 5 minut podusíme.

3

Rajčata promísíme s makarony, solí, pepřem a paprikou.

4

Bifteky grilujeme z každé strany 5 minut. Opečené plátky hovězího masa potřeme směsí ze 2 lžic oleje, bylinek, citronové šťávy, kůry a prolisovaného česneku.

5

Bifteky nakonec přikryjeme alobalem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat bifteky se sýrem | recept
Jak udělat bifteky se sýrem | recept
Jak udělat bifteky se sýrem | recept. S grilovaným masem je to jako s alkoholem - v malých dávkách organismu neuškodí. A protože jsem se tohoto hesla…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.