Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept
Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept. Biftek je výborný s těstovinovým salátem. Příprava bifteku může být sice pro některé kuchaře poměrně náročná, ale práce na úpravu hovězího bifteku je odměněna kulinářským zážitkem.
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
250 g těstovin
250 g brokolice
200 g rajčat
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cibulka
100 ml vývaru
3 lžíce zakysané smetany
pepř
lžička červené sladké papriky
4 hovězí steaky
3 lžíce nasekaných bylinek
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
strouhaná kůra z jednoho citronu
Krok 1
Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky, rajčata rozřízneme.
Krok 2
Cibulku nakrájíme na kolečka a na 2 lžících oleje orestujeme. Přidáme brokolici, vývar i kysanou smetanu a vše 5 minut podusíme.
Krok 3
Rajčata promísíme s makarony, solí, pepřem a paprikou.
Krok 4
Bifteky grilujeme z každé strany 5 minut. Opečené plátky hovězího masa potřeme směsí ze 2 lžic oleje, bylinek, citronové šťávy, kůry a prolisovaného česneku.
Krok 5
Bifteky nakonec přikryjeme alobalem.