jaktak.cz

Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat hovězí biftek s citronem a bylinkami | recept.  Biftek je výborný s těstovinovým salátem. Příprava bifteku může být sice pro některé kuchaře poměrně náročná, ale práce na úpravu hovězího bifteku je odměněna kulinářským zážitkem.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:
250 g těstovin
250 g brokolice
200 g rajčat
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cibulka
100 ml vývaru
3 lžíce zakysané smetany
pepř
lžička červené sladké papriky
4 hovězí steaky
3 lžíce nasekaných bylinek
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
strouhaná kůra z jednoho citronu

Krok 1

Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky, rajčata rozřízneme.

Krok 2

Cibulku nakrájíme na kolečka a na 2 lžících oleje orestujeme. Přidáme brokolici, vývar i kysanou smetanu a vše 5 minut podusíme.

Krok 3

Rajčata promísíme s makarony, solí, pepřem a paprikou.

Krok 4

Bifteky grilujeme z každé strany 5 minut. Opečené plátky hovězího masa potřeme směsí ze 2 lžic oleje, bylinek, citronové šťávy, kůry a prolisovaného česneku.

Krok 5

Bifteky nakonec přikryjeme alobalem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-hovezi-biftek-s-citronem-bylinkami-recept.html