Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bešamelovou omáčku | recept

Jak udělat bešamelovou omáčku | recept

Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha dalších omáček – např. omáčky Mornay, nebo hořčičné omáčky. Příprava bešamelové omáčky krok za krokem.

Co je potřeba

1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
400 ml mléka nebo smetany
sůl
špetka nastrouhaného muškátového oříšku nebo květu

1

Přípravu bešamelové omáčky začnete tím, že máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit.

2

Do jíšky přidáváme studené mléko a metlou šleháme dohladka.

3

Bešamelovou omáčku vaříme 20 minut do zhoustnutí.

4

Nakonec bešamelovou omáčku osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.

5

Bešamelová omáčka je hotová. Dobrou chuť!

Tipy

Bešamelovou omáčku připravujeme v poměru 1:1 z mouky a másla.
Pokud je bešamelová omáčka po uvaření hodně hustá, ředíme ji mlékem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat čínskou marinádu | recept
Jak udělat čínskou marinádu | recept
Jak udělat čínskou marinádu | recept. Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná p…
Jak udělat filipínské kuře | recept
Jak udělat filipínské kuře | recept
Jak udělat filipínské kuře | recept. Netradiční úprava kuřete, ale jistě výborná. Tak to je filipínské kuře, které do vaší domácnosti přinese i trochu…
Jak udělat citronové kuře | recept
Jak udělat citronové kuře | recept
Jak udělat citronové kuře | recept. Lehké, prosté a výborné. Jak udělat citronové kuře? Postupujte podle mého receptu, se kterým se při přípravě kuřet…
Jak udělat africké kuře | recept
Jak udělat africké kuře | recept
Jak udělat africké kuře | recept. Kombinace je to zvláštní, pro náš evropský jazyk nezvyklá, ale nedá se říct, že špatná. Kdo jste odvážní, vyzkoušejt…
Jak udělat bramborák | recept
Jak udělat bramborák | recept
Jak udělat bramborák | recept. Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný c…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.