Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha dalších omáček – např. omáčky Mornay, nebo hořčičné omáčky. Příprava bešamelové omáčky krok za krokem.
Co je potřeba
1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 400 ml mléka nebo smetany sůl špetka nastrouhaného muškátového oříšku nebo květu
1
Přípravu bešamelové omáčky začnete tím, že máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit.
2
Do jíšky přidáváme studené mléko a metlou šleháme dohladka.
3
Bešamelovou omáčku vaříme 20 minut do zhoustnutí.
4
Nakonec bešamelovou omáčku osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
5
Bešamelová omáčka je hotová. Dobrou chuť!
Tipy
Bešamelovou omáčku připravujeme v poměru 1:1 z mouky a másla. Pokud je bešamelová omáčka po uvaření hodně hustá, ředíme ji mlékem.
Jak udělat čínskou marinádu | recept. Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná p…
Jak udělat filipínské kuře | recept. Netradiční úprava kuřete, ale jistě výborná. Tak to je filipínské kuře, které do vaší domácnosti přinese i trochu…
Jak udělat citronové kuře | recept. Lehké, prosté a výborné. Jak udělat citronové kuře? Postupujte podle mého receptu, se kterým se při přípravě kuřet…
Jak udělat africké kuře | recept. Kombinace je to zvláštní, pro náš evropský jazyk nezvyklá, ale nedá se říct, že špatná. Kdo jste odvážní, vyzkoušejt…
Jak udělat bramborák | recept. Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný c…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku