Jak udělat bramborák | recept
Jak udělat bramborák | recept. Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou. Nevíte, jak na něj. Poradíme vám, jak bramborák udělat.
Co je potřeba
800 g brambor
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička mletého kmínu
3 - 4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 g hladké mouky
olej na smažení
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
Brambory pokropíme horkým mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.
Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Do rozehřátého oleje klademe těsto, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách.
Hotové bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
Nejlépe se hodí k pivu nebo jako příloha k masu.
Tipy
Bramboráky mají různé chuti například jsou zeleninové, bylinkové, s ovesnými vločkami, s jablky se zelím a uzeným masem a jiné.
Diskuze k článku