jaktak.cz

Jak udělat bramborák | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč

Jak udělat bramborák | recept. Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou. Nevíte, jak na něj. Poradíme vám, jak bramborák udělat.

Co je potřeba

800 g brambor
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička mletého kmínu
3  - 4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 g hladké mouky
olej na smažení

Krok 1

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

Krok 2

Brambory pokropíme horkým mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.

Krok 3

Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Krok 4

Do rozehřátého oleje klademe těsto, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách.

Krok 5

Hotové bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.

Krok 6

Nejlépe se hodí k pivu nebo jako příloha k masu.

Bramboráky mají různé chuti například jsou zeleninové, bylinkové, s ovesnými vločkami, s jablky se zelím a uzeným masem a jiné.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-bramborak-recept.html