Jak udělat bažanta na víně | recept
Jak udělat bažanta na víně | recept. Bažant patří k nejrozšířenější pernaté zvěři. Kohouti váží od 1,10 do 1,65 kg a jsou pestře zbarvení. Slepice jsou menší s hmotností do 1,20 kg. Maso slepic je chutnější. My si teď uděláme vynikajícího bažanta na víně.
Co je potřeba
1 bažant
100 g libové slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
3 – 4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
špetka rozmarýny
500 ml červeného vína
100 g žampionů
100 g sterilovaných cibulek
100 g šunky
zelenina dle chuti (nemusí být)
Bažanta rozdělíme na 8 dílů a protáhneme částí slaniny.
Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme a přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka.
Krátce před dohotovením doplníme nakrájenými žampiony, cibulkami, šunkou a případně zeleninou a krátce podusíme.
Podáváme s bramborami či rýží.
Diskuze k článku