Jak upéct vínové cukroví | recept
Vínové cukroví | recept. Cukroví s přídavkem vína je bleskově rychlé. Nemusí se odležet, může se ihned podávat. Je křehoučké, jemné a chutné. Můžete ho dělat na poslední chvíli nejen na Vánoce, svatby, ale třeba také pro nečekanou návštěvu. Vínové cukroví je totiž nenáročné na suroviny, ze kterých je zhotoveno.Většinou je má každý doma. V receptu je uvedeno bílé víno, vyzkoušela jsem i červené a jde to také! Jen je pak cukroví o trošičku tmavší, ale pod cukrovou posypkou se to stejně schová. Tak přeji dobrou chuť!
Co je potřeba
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 vaječný žloutek
- 5 lžic bílého vína
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- cukr na obalení
Prosátou hladkou mouku důkladně promícháme s polovinou balíčku pečivového prášku. Přidáme 1 vaječný žloutek, 5 polévkových lžic bílého vína a na lístky pokrájené změklé máslo. Propracujeme v misce a vznikne vláčné těsto. Těsto nehněteme příliš dlouho, aby se zbytečně nerozehřál tuk, pak bychom těsto měli mazlavé.
Diskuze k článku