Co je potřeba

1 bažant, sůl, pepř, 100g anglické slaniny, olej, 1/8 bílého vína, vývar, 250g čerstvých hub, máslo, malé cibulky, solamyl, smetana

1

Bažanta očistíme, naporcujeme, maso osolíme a potřeme pepřem. Kousky masa obložíme slaninou a svážeme. Pečeme na pánvi dohněda, zhruba 30 minut, přidáme vývar a zalijeme bílým vínkem. Jestliže nepracujeme s mladým masem, ale naopak se starším, je vhodné maso před touto úpravou nejprve podusit. Podléváme vodou.

2

Mezitím si očistíme houby. Ideální jsou čerstvé houby, které jsme našli v lese. Můžeme použít ale i kupované houby ze supermarketu. Zavařovaným houbám se vyhneme. Houby nakrájíme na malé kousíčky, které pak mírně orestujeme, zhruba 5 minut.

3

Přichystané cibulky řádně oloupeme, nakrájíme a dozlatova orestujeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme.

Tipy

Jako přílohu můžeme podávat chléb nebo vařené brambory. Ke zvěřině je vhodné červené víno.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.142855
Average: 4.1 (7 votes)