Jak připravit bažanta po myslivecku | recept
Jak připravit bažanta po myslivecku | recept. Maso z bažanta je suché, a proto jej při úpravě obvykle obložíme slaninou. Stejně tak to uděláme v tomto receptu na bažanta po myslivecku. Použijeme samozřejmě houby a podlijeme vínem.
Co je potřeba
1 bažant
sůl
pepř
100 g anglické slaniny
olej
1/8 bílého vína
vývar
250 g čerstvých hub
máslo
malé cibulky
solamyl
smetana
Krok 1
Bažanta očistíme, naporcujeme, maso osolíme a potřeme pepřem. Kousky masa obložíme slaninou a svážeme. Pečeme na pánvi dohněda, zhruba 30 minut, přidáme vývar a zalijeme bílým vínkem. Jestliže nepracujeme s mladým masem, ale naopak se starším, je vhodné maso před touto úpravou nejprve podusit. Podléváme vodou.
Krok 2
Mezitím si očistíme houby. Ideální jsou čerstvé houby, které jsme našli v lese. Můžeme použít ale i kupované houby ze supermarketu. Zavařovaným houbám se vyhneme. Houby nakrájíme na malé kousíčky, které pak mírně orestujeme, zhruba 5 minut.
Krok 3
Přichystané cibulky řádně oloupeme, nakrájíme a dozlatova orestujeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejeme v omáčce a dochutíme.
Jako přílohu můžeme podávat chléb nebo vařené brambory. Ke zvěřině je vhodné červené víno.