Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept

Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept

Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept. Připravíme si králičí stehna na červeném zelí. Králičí maso je hlavně ve Francii velice vyhledávanou pochoutkou. Zvěřinové hody si můžeme udělat podle tohoto receptu i my. Králičí maso má jemnou chuť, proto je nezbytné, abychom jej dobře naložili v koření.

Co je potřeba

Pro 4 jedlíky

divoký králík

½ l červeného suchého vína

2 bobkové listy

6 kuliček drcených jalovčinek

6 kuliček drceného pepře

2 hřebíčky

100 g slanin

koření na zvěřinu

olej

sádlo

cibule

česnek

červené zelí

1

Králičí maso očistíme, odblaníme a naporcujeme. Maso vložíme do hlubší pánve, přidáme koření, bobkový list a zalijeme vínem. Zavřeme pod pokličku a necháme králíka odležet jeden den, aby chuť koření a másla trochu nasákla do masa.

2

Druhý den protkneme slaninou. Maso opečeme na pánvi nebo v troubě, aby pustilo šťávu.

3

Poté co králíka vytáhneme z trouby, zbytek v pekáči nevyhazujeme. Do něj vložíme sádlo, cibulku, česnek, zelí a zpěníme. Nakonec podlijeme vínem, položíme zpět králíka a pečeme, dokud nebude měkký. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo knedlíky. Zapíjíme červeným vínem.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct sekanou z králíka | recept
Jak upéct sekanou z králíka | recept
Jak upéct sekanou z králíka | recept. Králík býval na našich talířích ještě nedávno poměrně často. V posledních desetiletích ho vytlačilo levné a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.