Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept
Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept. Připravíme si králičí stehna na červeném zelí. Králičí maso je hlavně ve Francii velice vyhledávanou pochoutkou. Zvěřinové hody si můžeme udělat podle tohoto receptu i my. Králičí maso má jemnou chuť, proto je nezbytné, abychom jej dobře naložili v koření.
Co je potřeba
Pro 4 jedlíky
divoký králík
½ l červeného suchého vína
2 bobkové listy
6 kuliček drcených jalovčinek
6 kuliček drceného pepře
2 hřebíčky
100 g slanin
koření na zvěřinu
olej
sádlo
cibule
česnek
červené zelí
Krok 1
Králičí maso očistíme, odblaníme a naporcujeme. Maso vložíme do hlubší pánve, přidáme koření, bobkový list a zalijeme vínem. Zavřeme pod pokličku a necháme králíka odležet jeden den, aby chuť koření a másla trochu nasákla do masa.
Krok 2
Druhý den protkneme slaninou. Maso opečeme na pánvi nebo v troubě, aby pustilo šťávu.
Krok 3
Poté co králíka vytáhneme z trouby, zbytek v pekáči nevyhazujeme. Do něj vložíme sádlo, cibulku, česnek, zelí a zpěníme. Nakonec podlijeme vínem, položíme zpět králíka a pečeme, dokud nebude měkký. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo knedlíky. Zapíjíme červeným vínem.