Jak rychle připravit cukroví na oslavu Halloween | recept
Cukroví na Halloween | recept. Halloween je anglosaský svátek, který se slaví 31. října. Svátek se časem rozšířil také do dalších zemí. V posledních letech si získává Halloween svou popularitu i u nás a halloweenské oslavy se zde začínají zabydlovat. Symbolem svátku Halloween jsou vyřezané dýně, duchové, kostlivci, černé kočky, netopýři aj. Peče se i různé cukroví tvaru uřezaných prstů, kostí, dýní. Děti ve školách připravují různé dekorace, pořádají se besídky a často potřebují donést nějaké pečivo. Recept, který nabízím, je bleskový a stihnete ho upéct chvilku před oslavou. Děti budou mít radost a ještě si pochutnají.
Co je potřeba
- 140 g moučkového cukru
- 140 g másla nebo Hery
- 4 žloutky
- 50 g kakaa
- 100 g polohrubé mouky
- sníh ze 4 bílků
- tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
- cukr nebo bílá čokoláda na polevu
- vykrajovačky
Nejprve si připravíme těsto. V misce utřeme změklý tuk s cukrem, přidáme žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a opět promícháme. Vznikne hustější hmota. Ve vhodné nádobě ušleháme pevný sníh ze 4 bílků. Sníh je ušlehaný tehdy, když z nádoby otočené dnem vzhůru nevypadne. Sníh zapracujeme do těsta. Těsto pomocí špachtle upravíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
Upečený plát těsta necháme vystydnout a potřeme jej polevou z bílé čokolády. Nechceme-li čokoládu, můžeme místo ní použít polevu cukrovou, citronovou či bílkovou. Část těsta si necháme bez polevy, využijeme ho na tmavé tvary ─ kočku, netopýra aj. Po zaschnutí polevy vykrajujeme formičkou různé tvary. Pečivo je ihned ke konzumaci.
Tipy
Cukroví se může péct i při jiných příležitostech, stačí vykrájet jiné tvary. Je to opravdu bleskově rychlé a chutné.
Diskuze k článku