Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept
Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept. Rajče jako takové je velice zdravou potravinou a jeho konzumace je zdraví prospěšná. Rajčata můžeme jíst samotná, v salátech, tepelně upravená atd. Rajčata obsahují lykopen, což je antioxidant a zdraví prospěšná látka. I když by se zdálo, že čerstvá rajčata jsou lepší, vzhledem k obsahu lykopenu je vhodné rajčata tepelně upravit. Je to proto, že tepelnou úpravou se uvolňuje lykopenu více než při konzumaci rajčat čerstvých. Proto jednou z nejlepších forem konzumace rajčat je konzumace domácího kečupu. Nedoporučuji konzumovat kečup průmyslově vyráběný!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně. Kečup si můžete koupit i v tom nejmenším vesnickém obchůdku, ale doma vyrobený (a třeba z…
Jak na bezmasé smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou
Tyto bezmasé, přesto však syté a výživné smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou jsou výtečnou alternativou klasických masových lasagní, ve…
Jak připravit zapečené cuketové závitky s balkánskou náplní | recept
Nejen na pohled lákavé, ale navíc šťavnaté a velice chutné teplé pohoštění v podobě těchto zapečených cuketových závitků ohromí svou výrazností p…
Jak připravit bavorský jablkový koláč | recept
Jak připravit bavorský jablkový koláč | recept. Pokud milujete jablka jako já, tak máte jistě rádi i závin, buchty či koláče s jablky. A pokud rá…
Jak upéct jablečný koláč s ostružinami | recept
Jablečný koláč s ostružinami | recept. Křehký koláč s jablky a ostružinami je rychle hotový a dobře chutná. Není moc sladký, náplň je bez cukru, cítít…