Jak na bezmasé smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou
Tyto bezmasé, přesto však syté a výživné smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou jsou výtečnou alternativou klasických masových lasagní, ve které je pórek s červenou čočkou propojený smetanou i rajčatovou omáčkou a jsou tak dokonalou bezmasou alternativou nanesenou mezi jednotlivé plátky lasagní.
Co je potřeba
- 4 plátky lasagní
- 2 rajčata na vrstvení
Na bezmasou alternativu náplně:
- 250 g pórku
- 75 g červené čočky v suchém stavu
- 2 sklenice vody na podlití
- 75 ml rajčatového pyré
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 50 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř k ochucení
- 2 lžíce olivového oleje na vytření formy
Na smetanovou zálivku:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného sýru (tučnější goudy či výraznějšího balkánského sýru nebo parmazánu)
Na směs z pórku a čočky rozmístěte část na kousky nakrájených rajčat a překryjte plátkem lasagne. Takto ve stejném pořadí pokračujte do spotřebování všech lasagní, kdy poslední vrstvou těchto bezmasých smetanových lasagní tvoří náplň z pórku a červené čočky zasypaná poslední částí na kousky nakrájených rajčat.
Tipy
- Tuto bezmasou alternativu smetanových lasagní můžete připravit i z výživné a syté černé čočky Beluga, která díky svému lehce oříškového nádechu smetanové lasagne nejen chuťově pozvedne, ale navíc v oříškovém tónu podpoří i parmazán přidaný do smetanové zálivky.
Diskuze k článku