Co je potřeba

  • 1 kg předem ve slupce uvařených brambor
  • 2 mrkve
  • asi 100 g sterilovaného hrášku
  • pickles či nakládané okurky
  • 1 velká cibule
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • 1 velký kelímek bílého jogurtu (nejlépe řeckého)
  • 1 – 2 lžičky jablečného octa či citronové šťávy
  • 1 lžíce plnotučné či dijonské hořčice
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka či pažitka
1

Mrkev oškrábeme, omyjeme, uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Pokrájíme také cibuli, nakládané okurky a scedíme hrášek.

2

Brambory uvařené ve slupce oloupeme (není to však nutné, pokud máte domácí) a nakrájíme je na kostičky či kolečka. Klidně použijte známý kráječ brambor ve tvaru kolečka, který je vhodný i pro rychlé krájení vařených vajec.

3

V míse smícháme nakrájené brambory a další zeleninu a vejce, přidáme bílý jogurt, hořčici a jablečný ocet či citronovou šťávu. Nakonec vše podle chuti osolíme a opepříme a přisypeme posekané čerstvé bylinky.

4

Vše důkladně promícháme a salát dáme alespoň na 2 hodiny (nejlépe však do druhého dne) uležet do lednice nebo na jiné chladné místo.

Tipy
  • Zeleninu můžeme obměňovat, do bramborového salátu se skvěle hodí také jarní cibulka, pórek, ředkvičky, kukuřice, celer, paprika apod.
  • Místo bílého jogurtu je možné použít pouze zálivku z jablečného octa, olivového oleje a hořčice. Dochuťte ji trochou soli a pepře a případně i třtinovým cukrem či medem a čerstvými bylinkami.
  • Nakládané okurky lze nahradit na sladkokyselou naloženou cuketou. 
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.666665
Average: 4.7 (3 votes)