Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečený bramborový guláš | recept

17. Červenec 2020
Jak připravit zapečený bramborový guláš | recept

Zapečený bramborový guláš | recept. V létě nikdo z nás nechce trávit čas v kuchyni při vaření. Proto vám nabízím dnešní recept na zapečený bramborový guláš, při jehož realizaci budete u sporáku jen krátkou dobu, zbytek za vás „uvaří“ trouba. Předpis je pro 4 nepříliš velké jedlíky, množství surovin si případně upravte podle svého. Vyzkoušejte si připravit snadný a chutný zapečený guláš z brambor a hovězí kližky.

Co je potřeba

  • 750 g brambor
  • 2 větší papriky
  • 500 g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sladká paprika
  • sůl
  • sádlo
  • voda nebo vývar
1

Na sádle dozlatova usmažíme pokrájenou cibuli, přidáme česnek a vše zaprášíme mletou sladkou paprikou. Ihned poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso. Vše osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme. Pod poklicí dusíme asi 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.

2

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Guláš budeme péci v nádobě s vyšším okrajem. Pekáček vymažeme sádlem a naskládáme jako první vrstvu bramborové plátky. Brambory osolíme a opepříme.

3

Na bramborovou vrstvu přidáme na proužky nakrájenou papriku. Kdo má rád, může dát pálivou slovenskou papriku nebo do sladkých paprik přidat feferonku. Na papriku položíme podušené hovězí maso a zakryjeme ho zbytkem brambor. Na brambory dáme několik hoblinek sádla nebo je potřeme olejem.

4

Vše zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 °C do změknutí brambor i masa. Na závěr zvýšíme teplotu na maximum a odstraníme poklici, aby se vytvořila zlatá kůrka. Guláš bude hotový asi za hodinu. Přeji dobré chutnání.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře v bramboráku | recept
Jak upéct kuře v bramboráku | recept
Kuře v bramboráku | recept. Následující recept je zdravější variantou řízku Ondráš, který je na jídelním lístku mnoha restaurací. Kuře v bramboráku se…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.