Jak připravit valašský kontrabáš | recept
29. Září 2022
Dnešní recept je stará krajová specialita z Valašska. Je to jednoduché a celkem rychlé jídlo z brambor, pohanky a uzeného masa, okořeněné česnekem, majoránkou, cibulkou a pepřem. Jak už to u regionálních specialit bývá, v každé rodině se kontrabáš připravuje trochu jinak. Základ je však vždy stejný. Náš recept má původ na Novojičínsku.
Co je potřeba
- 300 g brambor
- 300 g pohanky
- 300 g uzeného masa
- 1 velká nebo 2 malé cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl podle chuti
- mletý pepř
- majoránka
- lžíce sádla
Tipy
Recept je základní. Máte-li raději bohatší jídla, zalijte základní směs v pekáčku rozšlehanými vejci s trochou mléka a povrch posypte strouhaným sýrem.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Jak připravit bramborovou kaši se ztracenými vejci | recept
Bramborová kaše se ztracenými vejci | recept. U tohoto receptu je zbytečné uvádět přesné dávkování. Je totiž tak jednoduchý, že ho uvař…
Jak uvařit kuličky z mletého masa v houbové omáčce | recept
Kuličky z mletého masa v houbové omáčce | recept. Tento pokrm vznikl jako nouzové řešení situace, kdy rodina chtěla k obědu známé jídlo jednoho řetězc…
Jak připravit rychlý bramborový salát s Moravankou | recept
Rychlý bramborový salát s Moravankou | recept. Bramborový salát je zlatým hřebem tradiční štědrovečerní večeře. Někdo dává přednost osvědčenému rodinn…
Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept
Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. A…
Diskuze k článku