Co je potřeba

  • mleté maso (převaha hovězího)
  • vejce
  • Maizena
  • malá cibule
  • petrželová nať
  • žampiony
  • máslo
  • vývar z masa nebo bujon v kostce
  • zakysaná smetana
  • olej
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
1

Začneme přípravou masových kuliček. Tvoříme je z míchaného mletého masa, ve kterém je větší část masa hovězího. Maso osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, malou cibuli, vejce a trochu kukuřičného nebo bramborového škrobu. Vše dohromady promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm.

2

Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme trochu oleje a vkládáme do něj kuličky z masa. Opečeme je ze všech stran a přendáme na talíř nebo misku. Z kuliček se vypeče tuk, opatrně ho slijeme a na pánev přidáme kousek másla.

3

Na másle osmahneme žampiony pokrájené na plátky, osolíme je a zaprášíme hladkou moukou. Přidáme opečené kuličky a zředíme vývarem. Opepříme. Krátce povaříme. Výpek, který zůstal na pánvi po opečení masa, dodá omáčce dobrou chuť. Na závěr přidáme trochu zakysané smetany.

4

Tato netradiční masovo-houbová omáčka chutná s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Přeji vám dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.166665
Average: 4.2 (6 votes)