Jak připravit bramborovou kaši se ztracenými vejci | recept
Bramborová kaše se ztracenými vejci | recept. U tohoto receptu je zbytečné uvádět přesné dávkování. Je totiž tak jednoduchý, že ho uvaří opravdu úplně každý. Množství ingrediencí si snadno všichni upraví podle aktuální potřeby porcí.
Co je potřeba
- brambory
- mléko
- sůl
- vejce
- strouhaný sýr
- kurkuma
- máslo
- cibule
Uvařte ztracená vejce. Ztracená (zastřená) vejce jsou vařená bez skořápky. Do hrnce dejte vařit asi 750 ml vody se 100 ml octa, do vroucí tekutiny pak rozklepněte vejce tak, aby se nerozteklo a mělo hezký tvar. Chce to cvik a ne vždy se to povede. Proto já ztracená vejce připravuju tak, že skleničku volně přetáhnu potravinovou folií, vyklepnu do ní vejce a pak to celé ponořím do vody. Vejce se mají nechat vařit (mírně) asi 3-4 minuty. Bílek musí být pevný a žloutek tekutý.
Diskuze k článku