Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
25. Září 2020
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni žádné zvláštní ingredience. Ve své domovině byla jídlem „chudých“. Není žádný jednotný recept, v každém regionu je trochu jiný. Následující recept na kuřecí pepperonatu vám může posloužit jako inspirace na lehký oběd.
Co je potřeba
- 8 kuřecích stehýnek
- hladká mouka na obalení masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 různě barevných paprik
- 400 ml plechovka krájených rajčat
- čerstvé oregano
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej (slunečnicový)
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit čínskou rýži s kuřecím masem | recept
Čínská rýže s kuřecím masem | recept. Pestrobarevné lehké jídlo, velmi snadné na přípravu – to je náš dnešní recept, který vám nab…
Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept
Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řet…
Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami
Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami | recept z mletého masa. Pánev s mletým masem a fazolkami je rychlé jídlo z orientální kuchyně. Jako př…
Jak připravit králíka po italsku | recept
Králík po italsku | recept. Králík má jemné, bílé, dietní maso s minimem tuku. Je lehce stravitelný a proto se doporučuje na dietní pokrmy. Avšak ne k…
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept. Brambory s česnekovou omáčkou podle tohoto receptu jsou chutným bezmasým oběd…
Diskuze k článku