Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni žádné zvláštní ingredience. Ve své domovině byla jídlem „chudých“. Není žádný jednotný recept, v každém regionu je trochu jiný. Následující recept na kuřecí pepperonatu vám může posloužit jako inspirace na lehký oběd.
Co je potřeba
- 8 kuřecích stehýnek
- hladká mouka na obalení masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 různě barevných paprik
- 400 ml plechovka krájených rajčat
- čerstvé oregano
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej (slunečnicový)
Krok 1
Kuřecí stehýnka ze všech stran dobře obalte v hladké mouce.
Krok 2
Obalená stehýnka zprudka opečte v pánvi s rozpáleným olejem. Jakmile zezlátnou, vyjměte je a prozatím odložte stranou.
Krok 3
Cibuli pokrájejte na proužky, papriky na nudličky a česnek na plátky. Na malém množství olivového oleje osmahněte proužky cibule a česneku do světle žluté barvy. Pak přidejte připravené proužky paprik a vše osolte a okořeňte mletým pepřem. Přiveďte k varu.
Krok 4
Nakonec k zelenině přidejte krájená rajčata z konzervy. Mohou být i různě ochucená, např. česnekem, bazalkou i chilli. Do hrnce vhoďte i čerstvé lístečky oregana, bez nich by to nebyla pravá italská chuť.
Krok 5
Nahoru poskládejte opečená kuřecí stehýnka, nádobu zakryjte poklicí a vše společně duste ještě asi 25 minut. K tomuto jídlu se jako příloha nejlépe hodí tmavý chléb.