Jak připravit tradiční švédský glögg podle originálního receptu | z mezinárodní kuchyně
29. Prosinec 2023
Jak připravit tradiční švédský glögg podle originálního receptu | z mezinárodní kuchyně. Glögg je horký nápoj z kořeněného červeného vína populární v severských zemích od 17. století, kdy si tehdejší panovník oblíbil německý glühwein (svařené víno). Nápoj se připravuje v mnoha zemích a liší se v přidávaných ingrediencích, základ však vždy tvoří červené víno. Ve Švédsku se k němu zakusuje kynuté pečivo se zázvorem, které si můžete upéct podle tohoto návodu: https://www.jaktak.cz/jak-upect-svedske-lusse-kattor-kynute-pecivo-se-safranem.html
Co je potřeba
- 1 lžička semínek kardamomu
- 2 svitky cejlonské skořice
- kousek sušené kůry z hořkého pomeranče
- 20 hřebíčků
- kousek čerstvého zázvoru
- 100 ml vodky
- 1 lžička vanilkového cukru
- 250 g cukru
- 50–100 g mandlí
- 50–100 g rozinek
- 750 ml červeného vína
Tipy
Na svařák nemusíte mít nejdražší víno, chuť mu dodá směs koření.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit sirup na svařené víno | recept na domácí svařák
Jak připravit sirup na svařené víno | domácí svařené víno. V tomto zimním období není od věci mít svařené víno doslova v pohotovosti. Tento…
Jak připravit domácí svařené víno | výběr nejlepších receptů
Svařené víno je v zimě oblíbeným nápojem. S nadsázkou se dá říci, že je symbolem vánočních trhů, kde jeho příjemnou nezaměnitelnou a tak lákavou vůni…
Jak uvařit vaječný punč, svařené pivo a další 2 horké nápoje
Horké nápoje s alkoholem jsou oblíbené zejména v zimě – na zahřátí. Neumíme si bez nich představit tradiční vánoční trhy a přijdou vhod i po vycházce…
Jak udělat dánský vánoční Glogg | recept na vánoční nápoj
Jak udělat dánský vánoční Glogg | recept na vánoční nápoj. Vánoce v Dánsku začínají první adventní neděli a Štědrý den je vyvrcholením vánočních oslav…
Jak připravit svařák - svařené víno | recept
Svařák recept | svařené víno recept. Opět se k nám blíží chladná část roku, ke které neodmyslitelně patří i vůně klasického svařáku. Pro všechny…
Diskuze k článku