Jak připravit tradiční romské jídlo - pišot | recept
18. Červen 2023
Kuchařka Anna Demeterová seznamuje zájemce o tradiční romské recepty s přípravou pišotu. Pišot bylo především vánoční jídlo, protože o Vánocích se nemohlo jíst maso. Jedná se o obdobu pirohů. Ve video receptu si ukážeme tři druhy pišotu. Budete potřebovat předvařené sušené švestky, vařené brambory, tvaroh, špetku soli, vejce, hrubou mouku. Dobrou chuť.
Další zajímavé články
Jak upéct brambory s cuketou a uzeným | recept
Pečené brambory s cuketou a uzeným | recept. Následující recept na pečené brambory se dá zařadit do kategorie rychlovek z jednoho hrnce. Když není čas…
Jak udělat „falešnou“ Lučinu ze smetany | recept
„Falešná“ Lučina ze smetany | recept. Mám oblíbený sýr Lučina. V místě, kde přechodně žiji, je velmi obtížně k sehnání. Malé obchůdky Lučinu neobjedná…
Jak upéct bezlepkový staročeský moučník | recept
Bezlepkový staročeský moučník | recept. Tento moučník neobsahuje mouku, je proto vhodný pro nemocné celiakií nebo osoby nesnášející lepek. Příprava je…
Jak připravit jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept
Jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept. Dnes je móda retro. V diskuzních fórech se vzpomíná na dobu minulou, probírají se staré kuchyňské spot…
Jak upéct slané pečivo s tvarůžky a brambory | recept
Slané pečivo s tvarůžky a brambory | recept. Slané drobné pečivo se hodí jako pohoštění při různých slavnostních příležitostech, posezení s přáteli u…
Diskuze k videu