Jak připravit tradiční romské jídlo - pišot | recept
Kuchařka Anna Demeterová seznamuje zájemce o tradiční romské recepty s přípravou pišotu. Pišot bylo především vánoční jídlo, protože o Vánocích se nemohlo jíst maso. Jedná se o obdobu pirohů. Ve video receptu si ukážeme tři druhy pišotu. Budete potřebovat předvařené sušené švestky, vařené brambory, tvaroh, špetku soli, vejce, hrubou mouku. Dobrou chuť.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct brambory s cuketou a uzeným | recept
Pečené brambory s cuketou a uzeným | recept. Následující recept na pečené brambory se dá zařadit do kategorie rychlovek z jednoho hrnce. Když není čas…
Jak udělat „falešnou“ Lučinu ze smetany | recept
„Falešná“ Lučina ze smetany | recept. Mám oblíbený sýr Lučina. V místě, kde přechodně žiji, je velmi obtížně k sehnání. Malé obchůdky Lučinu neobjedná…
Jak upéct bezlepkový staročeský moučník | recept
Bezlepkový staročeský moučník | recept. Tento moučník neobsahuje mouku, je proto vhodný pro nemocné celiakií nebo osoby nesnášející lepek. Příprava je…
Jak připravit jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept
Jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept. Dnes je móda retro. V diskuzních fórech se vzpomíná na dobu minulou, probírají se staré kuchyňské spot…
Jak upéct slané pečivo s tvarůžky a brambory | recept
Slané pečivo s tvarůžky a brambory | recept. Slané drobné pečivo se hodí jako pohoštění při různých slavnostních příležitostech, posezení s přáteli u…