Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit roštěnku "na minutku" na cibuli s pečenými novými bramborami | recept

Jak připravit roštěnku "na minutku" na cibuli s pečenými novými bramborami | recept

Roštěnka "na minutku" na cibuli | recept. Minutková příprava hovězího masa se zdá být složitá a především nejistá. Ale pokud si opatříte kvalitní maso, ideálně mladou roštěnku, a budete postupovat podle následujícího receptu, není třeba se bát nejistého výsledku. Příprava je poměrně jednoduchá, jen je třeba příliš nespěchat. Trik spočívá v tom, že se po krátkém orestování na pánvi maso nechá dojít v troubě, kde se peče spolu s bramborami. Skvělým doplňkem roštěnky jsou zasmahnuté cibulové kroužky.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • cca 800 g mladé roštěnky
  • 2 cibule
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 kg brambor
  • slunečnicový olej dle potřeby
  • sůl a pepř
1

Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V prvním kroku omyjte brambory a i se slupkami je nakrájejte. Ideální jsou malé, které stačí překrojit na čtvrtky. Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozprostřete, pokapejte olivovým olejem, případně je můžete ochutit kořením na americké brambory. Poté plech vložte do trouby.

2

Následně nakrájejte roštěnku přibližně na 4 plátky. Maso po obou stranách trochu naklepejte. Na okrajích udělejte po každých dvou centimetrech zářezy, předejdete tak kroucení plátků při opékání.

3

Do hlubokého talíře nasypte mouku, roštěnky osolte a obalte z obou stran v mouce. Na pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran opečte, trvá to asi dvě minuty z každé strany. Poté vyjměte plech z trouby a maso rozložte mezi brambory.

4

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Na pánev s výpekem z masa přidejte trochu oleje. Cibuli na něm orestujte. Poté podlijte trochou vody a přidejte hořčici. Stáhněte plamen a nechte ještě několik minut opékat, než cibulové kroužky zezlátnou.

5

Roštěnky v troubě během pečení několikrát obraťte. Jakmile bude maso měkké a brambory upečené, vyjměte maso z trouby a nechte roštěnky ještě krátce dojít. Hotové roštěnky podávejte posypané cibulovými kroužky a s pečenými bramborami.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.