Roštěnka "na minutku" na cibuli | recept. Minutková příprava hovězího masa se zdá být složitá a především nejistá. Ale pokud si opatříte kvalitní maso, ideálně mladou roštěnku, a budete postupovat podle následujícího receptu, není třeba se bát nejistého výsledku. Příprava je poměrně jednoduchá, jen je třeba příliš nespěchat. Trik spočívá v tom, že se po krátkém orestování na pánvi maso nechá dojít v troubě, kde se peče spolu s bramborami. Skvělým doplňkem roštěnky jsou zasmahnuté cibulové kroužky.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 4 porce:
cca 800 g mladé roštěnky
2 cibule
1 lžíci hladké mouky
50 g másla
2 lžičky plnotučné hořčice
1 kg brambor
slunečnicový olej dle potřeby
sůl a pepř
1
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V prvním kroku omyjte brambory a i se slupkami je nakrájejte. Ideální jsou malé, které stačí překrojit na čtvrtky. Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozprostřete, pokapejte olivovým olejem, případně je můžete ochutit kořením na americké brambory. Poté plech vložte do trouby.
2
Následně nakrájejte roštěnku přibližně na 4 plátky. Maso po obou stranách trochu naklepejte. Na okrajích udělejte po každých dvou centimetrech zářezy, předejdete tak kroucení plátků při opékání.
3
Do hlubokého talíře nasypte mouku, roštěnky osolte a obalte z obou stran v mouce. Na pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran opečte, trvá to asi dvě minuty z každé strany. Poté vyjměte plech z trouby a maso rozložte mezi brambory.
4
Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Na pánev s výpekem z masa přidejte trochu oleje. Cibuli na něm orestujte. Poté podlijte trochou vody a přidejte hořčici. Stáhněte plamen a nechte ještě několik minut opékat, než cibulové kroužky zezlátnou.
5
Roštěnky v troubě během pečení několikrát obraťte. Jakmile bude maso měkké a brambory upečené, vyjměte maso z trouby a nechte roštěnky ještě krátce dojít. Hotové roštěnky podávejte posypané cibulovými kroužky a s pečenými bramborami.
Jak připravit roštěnky na smetaně | recept. Na minutku podle následujícího receptu potřebujete dobře vyzrálé hovězí maso, jen tak bude maso křehké a m…
Diskuze k článku