Jak připravit roštěnku "na minutku" na cibuli s pečenými novými bramborami | recept
Roštěnka "na minutku" na cibuli | recept. Minutková příprava hovězího masa se zdá být složitá a především nejistá. Ale pokud si opatříte kvalitní maso, ideálně mladou roštěnku, a budete postupovat podle následujícího receptu, není třeba se bát nejistého výsledku. Příprava je poměrně jednoduchá, jen je třeba příliš nespěchat. Trik spočívá v tom, že se po krátkém orestování na pánvi maso nechá dojít v troubě, kde se peče spolu s bramborami. Skvělým doplňkem roštěnky jsou zasmahnuté cibulové kroužky.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 4 porce:
- cca 800 g mladé roštěnky
- 2 cibule
- 1 lžíci hladké mouky
- 50 g másla
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 kg brambor
- slunečnicový olej dle potřeby
- sůl a pepř
Krok 1
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V prvním kroku omyjte brambory a i se slupkami je nakrájejte. Ideální jsou malé, které stačí překrojit na čtvrtky. Plech vyložte pečicím papírem a brambory na něj rozprostřete, pokapejte olivovým olejem, případně je můžete ochutit kořením na americké brambory. Poté plech vložte do trouby.
Krok 2
Následně nakrájejte roštěnku přibližně na 4 plátky. Maso po obou stranách trochu naklepejte. Na okrajích udělejte po každých dvou centimetrech zářezy, předejdete tak kroucení plátků při opékání.
Krok 3
Do hlubokého talíře nasypte mouku, roštěnky osolte a obalte z obou stran v mouce. Na pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran opečte, trvá to asi dvě minuty z každé strany. Poté vyjměte plech z trouby a maso rozložte mezi brambory.
Krok 4
Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Na pánev s výpekem z masa přidejte trochu oleje. Cibuli na něm orestujte. Poté podlijte trochou vody a přidejte hořčici. Stáhněte plamen a nechte ještě několik minut opékat, než cibulové kroužky zezlátnou.
Krok 5
Roštěnky v troubě během pečení několikrát obraťte. Jakmile bude maso měkké a brambory upečené, vyjměte maso z trouby a nechte roštěnky ještě krátce dojít. Hotové roštěnky podávejte posypané cibulovými kroužky a s pečenými bramborami.