Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pikantní indický květák

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi. Pokud už Vás omrzel květák smažený v trojobalu a máte rádi indickou kuchyni, následující recept je určen přímo pro Vás. Tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi tvořený kombinací květáku, brambor, rajčat a voňavého pikantního koření, určitě potěší Vaše chuťové buňky.

Co je potřeba

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 středně velký květák
  • 3 velké brambory
  • 3 velká rajčata
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky chilli koření
  • 1/2 lžičky černého kmínu (neboli semínek černuchy seté)
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • sůl, čerstvý koriandr
  • trochu vody na podlití
1

Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.

V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce rostlinného oleje, přidáme růžičky květáku a asi 2 minuty je restujeme. Následně přisypeme i plátky brambor. Zeleninu smažíme na středním plameni zhruba 8 minut, dokud nejsou kousky květáku i brambor pokryty hnědými skvrnkami.

Poté zeleninu z pánve vyjmeme a umístíme ji na talíř vyložený papírovým ubrouskem.

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi
2

V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, nasypeme do ní semínka černého kmínu a necháme je rozvonět. Posléze přidáme najemno nakrájenou cibuli a po 2 minutách smažení také nadrobno pokrájený česnek a zázvor. Vše asi 3 minuty restujeme a potom přisypeme na malé kousky nakrájená rajčata.

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi
3

Směs 3 minuty podusíme, ochutíme ji solí a kořením a poté do ní vmícháme osmažený květák a brambory. Vše důkladně promícháme, aby byly kousky zeleniny obalené směsí rajčat a koření.

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi
4

Zeleninu podusíme doměkka, což trvá zhruba 10–15 minut, podle velikosti růžiček květáku a tloušťky plátků brambor. V případě potřeby zeleninu podlijeme trochou vody. Pokrm případně dosolíme a dokořeníme podle chuti.

Indický květák s brambory podáváme s rýží nebo indickými plackami. Na talíři jej dozdobíme čerstvými koriandrovými lístky.

Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.