Jak připravit naložený bůček
18. Říjen 2021
Chcete-li ideální chuťovku k pivu, zvolte tento recept na naložený bůček. Vytvoříte tak naprosto úžasný, pikantnější a především mužským osazenstvem vítaný naložený bůček, který se k pivu hodí naprosto dokonale. Oceníte ho při oslavách, jelikož ho budete mít připravený v „záloze“, jen ho následně nakrájíte, ale i jako studenou večeři s chlebem a kyselou okurkou.
Co je potřeba
- 1 kg – libový vepřový bok v celku (bez kosti, bez kůže)
- 12 stroužků česneku
- 7 kuliček celého pepře
- 7 kuliček nového koření
- 7 lístků bobkového listu
- sůl
Na marinádu:
- 15 stroužků česneku – prolisovaných
- 1 lžička černého mletého pepře
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1 lžička kari
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce worcesterové omáčky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Tipy
Místo běžného, syrového, bůčku je možné použít i jemně zauzený bůček – vyzkoušela jsem a není to vůbec špatné. I ten chvilku povařte.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit hořčicový vepřový bůček | recept
Hořčicový vepřový bůček | recept. Vepřové maso a vepřový bůček obzvlášť, nepatří mezi masa, která bychom měli konzumovat často. Obsahuje příliš velké…
Jak připravit bůček asijských chutí a vůní | pikantní kořeněné maso
Jak připravit bůček asijských chutí a vůní | pikantní kořeněné maso. Recept na pikantní kořeněný bůček je zde! Návod na přípravu je inspirován asijsko…
Jak naložit bůček, aneb jak udělat domácí slaninu | recept
Jak naložit bůček, aneb jak udělat domácí slaninu | recept . Česnekem provoněný bůček naložený ve slaném nálevu a následně podávaný s čerstvým ch…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak uvařit provensálské vepřové ratatouille nudličky | recept s vínem
Provensálskou kuchyní inspirovaný a voňavým kořením prostoupený pokrm, v němž se s patřičným francouzským šarmem v jednom hrnci doplňuj…
Diskuze k článku