Jak připravit minivětrníčky s dvojím krémem a čokoládovou polevou | recept
Minivětrníčky s dvojím krémem a čokoládovou polevou | recept. Větrníky patří k české cukrářské klasice. Vyzkoušejte si větrníky připravit doma v miniprovedení. Není to nic těžkého, jen to vyžaduje trochu času a trpělivosti. Ale zasloužená chvála vás nemine, vynikající minivětrníčky s dvojím krémem a čokoládovou polevou určitě nezklamou.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na těsto:
- 4 vejce
- 100 g másla
- 200 g hladké mouky
- 250 ml vody
- špetku soli
Na polevu budeme potřebovat:
- 150 g čokolády
- 50 g másla
- 1 lžičku bramborového škrobu
Na krém si přichystejte:
- ½ litru mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 lžíce cukru
- 2 smetany ke šlehání
- 1 smetafix
- 100 g másla
- ½ plechovky karamelového salka
V dalším kroku si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s tukem, přidáme lžičku škrobu rozmíchanou ve vodě a zamícháme. Škrob zajistí, že čokoláda bude pevnější. Polevu necháme lehce zchladnout. Poté do ní namáčíme pokličky větrníků. Ty rozložíme na plato a necháme zatuhnout.
Následně si přichystáme náplně do větrníčků.
Nejprve si v půl litru mléka uvaříme pudink podle klasického postupu. Osladíme ho a necháme chvíli chladnout. Povrch potáhneme potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
Mezitím vyšleháme vysokoprocentní smetanu do tuha. Pro jistotu do ní můžeme zašlehat i smetafix, abychom měli jistotu, že bude opravdu držet. Polovinu smetany pak přesuneme do jiné nádoby a pomalu k ní zašleháváme karamelové salko. Poté karamelový krém necháme zatuhnout v chladu.
K připravenému pudinku přidáme změklé máslo a vyšleháme na hladký krém, nakonec ještě přimícháme šlehačku a krém vložíme také do ledničky.
Diskuze k článku