Jak připravit květák, aby skvěle chutnal | rady a tipy
Kdo by neznal smažený květák, květákové placičky nebo květákový mozeček? Květák je krásná a velmi zdravá zelenina, jejíž sestrou je brokolice či kapusta. Květák obsahuje mnoho vitamínu C, K, ale i vápník či železo. Díky obsahu tzv. glukosinolátů, které způsobují dobře známý sirný zápach, je květák skvělý pro detoxikaci jater a chrání proti rakovině. Dokonce pomáhá léčit i infekci způsobenou mikroorganismy Helicobacter Pylori. Charakteristický "zápach" a chuť květáku lze zmírnit. Pojďme se podívat jak na to.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak v troubě upéct zdravé zeleninové karbanátky z tofu
Výtečná, navíc i zdravá alternativa smažených masových karbanátků v podobě těchto v troubě pečených zeleninových karbanátků z tofu je p…
Jak na pečená rajčata s quinoou, pestem a špenátem | recept
O znamenitou, rychlou a lehce stravitelnou večeři se s velkou elegancí postarají i nenápadná rajčata naplněná quinoou se špenátem s výslednou nez…
Jak na zdravou domácí ovocnou zmrzlinu | recept
Domácí ovocná zmrzlina | recept. Chcete se v horkém letním počasí zdravě osvěžit? Skvělou a velmi chutnou možností, kterou milují děti i dospělí, je z…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak usmažit květák s parmezánem a uvařit polévku podle Sandtnerové | 2 recepty
Jak usmažit květák s parmezánem a uvařit polévku podle Sandtnerové | 2 recepty. Dnes si přijdou na své milovníci květáku. V našem článku se dozví…