Jak na pečená rajčata s quinoou, pestem a špenátem | recept
01. Květen 2023
O znamenitou, rychlou a lehce stravitelnou večeři se s velkou elegancí postarají i nenápadná rajčata naplněná quinoou se špenátem s výslednou nezaměnitelnou chutí intenzivního bazalkového pesta. Vyzkoušejte jednoduchý recept.
Co je potřeba
- 120 g uvařené quinoi či 2 mini balení sterilované quinoi od Bonduelle
- 4 větší rajčata
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 velké hrsti baby špenátu
- sůl a pepř k dochucení
3
Ochuťte pestem.
Návod na výrobu domácího pesta: https://www.jaktak.cz/jak-pripravime-pesto-recept.html
4
Jako poslední vmíchejte nasekaný listový špenát a quinou dle chuti osolte a opepřete.
Tipy
- Přestože pesto samo o sobě sýr obsahuje, můžete i tak směs obohatit o další, stejně tak intenzivní. Aromatický parmazán či Grana Padano přisypaný v závěru pečení na povrch rajčat, chuť pokrmu významně pozvedne. Stejně jako stroužek česneku přidaný do směsi guinoi a špenátu.
Související články
Další zajímavé články
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept. Ve vývaru připravený, kořením provoněný a slaným sýrem zvýrazněný kuskus, jímž jsou naplněna a…
Jak z quinoy připravit zdravý salát s řepou, jablkem a rozinkami | recept
Jak z quinoy připravit zdravý salát s řepou, jablkem a rozinkami | recept. Při pohledu na výčet surovin se možná zaleknete, co je vlastně…
Jak v troubě upéct zdravé zeleninové karbanátky z tofu
Výtečná, navíc i zdravá alternativa smažených masových karbanátků v podobě těchto v troubě pečených zeleninových karbanátků z tofu je p…
Jak z listového těsta, ochucené ricotty a jemné cizrny upéct špenátový koláč | recept
Česnekem provoněný a vajíčky propojený šťavnatý špenát, který je po ochucené smetanové ricottě již druhou, neméně delikátní vrstvou tohoto listového k…
Jak na sladce medovou granolu s ořechy a semínky | recept na müsli
Rozmanitá směs ořechů a semínek promísená s netypicky horkou, máslově jemnou a medově sladkou marinádou, je v kontextu s nezaměnitelnou…
Diskuze k článku