jaktak.cz

Jak na pečená rajčata s quinoou, pestem a špenátem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

O znamenitou, rychlou a lehce stravitelnou večeři se s velkou elegancí postarají i nenápadná rajčata naplněná quinoou se špenátem s výslednou nezaměnitelnou chutí intenzivního bazalkového pesta. Vyzkoušejte jednoduchý recept.

Co je potřeba

  • 120 g uvařené quinoi či 2 mini balení sterilované quinoi od Bonduelle
  • 4 větší rajčata
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 2 velké hrsti baby špenátu
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Rajčata omyjte, seřízněte jim vršek a opatrně vydlabejte.

Krok 2

Dužinu z rajčat pak nasekejte a smíchejte s uvařenou quinoou.

Krok 3

Ochuťte pestem.

Návod na výrobu domácího pesta: https://www.jaktak.cz/jak-pripravime-pesto-recept.html

Krok 4

Jako poslední vmíchejte nasekaný listový špenát a quinou dle chuti osolte a opepřete.

Krok 5

Směsí následně naplňte vydlabaná rajčata, přičemž zbylou směs urovnejte na dno olejem vytřené zapékací mísy.

Krok 6

Naplněná rajčata položte na ochucenou quinou a přiklopte seříznutými vršky.

Vložte do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a pečte přibližně 20 minut. Podávejte horké, kdy je pesto i sýr v chuti nejintenzivnější a nejaromatičtější.

  • Přestože pesto samo o sobě sýr obsahuje, můžete i tak směs obohatit o další, stejně tak intenzivní. Aromatický parmazán či Grana Padano přisypaný v závěru pečení na povrch rajčat, chuť pokrmu významně pozvedne.  Stejně jako stroužek česneku přidaný do směsi guinoi a špenátu.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-pecena-rajcata-s-quinoou-pestem-spenatem-recept.html