Jak připravit houby smažené v těstíčku
Jak připravit houby smažené v těstíčku | recept jak zpracovat houby. Houby konečně rostou a možná vás již nebaví příprava houbových řízku v trojobalu. Jednodušším způsobem, při němž můžete zpracovat i menší kousky hub, jsou houby smažené v těstíčku. Rozhodně nemusíte smažit pouze hřiby, dají se použít i jiné druhy hub (leckdy daleko chutnější než ty hřibovité) – např. bedly, muchomůrka růžovka, některé druhy čirůvek a holubinek, ale také žampiony či hlíva ústřičná.
Co je potřeba
- asi 500 g očištěných klobouků hub
- 1 vejce
- 3/4 hrnku mléka
- zhruba 1 hrnek hladké špaldové mouky
- sůl, pepř, čerstvé bylinky
- rostlinný olej na smažení
Osmažené houby vyjmeme z pánve a položíme je na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.
Houby smažené v těstíčku podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem. Pokrm lze doplnit tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Tipy
Do těstíčka lze přidat i pikantní koření (např. chilli) nebo strouhaný sýr.
Mléko se dá nahradit bílým vínem nebo pivem.
Z bylinek se do houbových pokrmů hodí zejména koriandr, kopr či petrželka.
Diskuze k článku