Jak na šťavnatou grilovanou zeleninu v alobalu | recept
Jak na šťavnatou grilovanou zeleninu | recept. Chystáte se na grilování a nevíte co nabídnout vegetariánům a veganům? Nebo byste si dali nějakou netradiční přílohu k masu? Vyzkoušejte tento tip na grilovanou zeleninu, která díky zabalení v alobalu zůstane šťavnatá a přitom chutně opečená.
Co je potřeba
- gril
- alobal
- zelenina dle vašeho výběru: skvěle se hodí brambory, cuketa, lilek, cibule, rajčátka, česnek, paprika, fazolky apod.
- olej
- sůl, koření a bylinky
Nejdříve nakrájíme cibuli na proužky, brambory na kostičky či čtvrtky, cuketu, lilek, rajčátka na půl kolečka, přidáme zelené fazolky či další vaši oblíbenou zeleninu a dáme na alobal. Přidáme lžíci olivového oleje, čerstvé či sušené bylinky, paprikové koření, osolíme, opepříme a vše promícháme. Zeleninu důkladně zabalíme do alobalu tak, aby nám při grilování nevytekla šťáva.
Takto připravený balíček můžeme uložit do lednice a vytáhnout až bude připravený horký gril. Alobal se zeleninou položíme přímo na mřížku grilu a necháme grilovat asi 10 minut. Poté balíček otevřeme a zkontrolujeme, zda se nepřipaluje. Balíček otočíme vzhůru nohama a necháme dále grilovat. Po dalších 10 minutách opět zkontrolujeme, a pokud jsou již brambory krásně světle hnědé a cibulka měkká, můžeme podávat.
Úspěch je zaručen i u "masožravců". K zelenině můžeme podávat oblíbený dresink, např. z jogurtu, olivového oleje, špetky kari a česneku. Pro vegany připravíme majonézu z bílého tofu, recept najdete zde: Jak používat v kuchyni tofu II | recepty Přeji vám dobrou chuť a letní pohodu s přáteli či rodinou.
Diskuze k článku