Jak připravit dezert z grilovaného ovoce a marcipánové omáčky | recept
Jak připravit dezert z grilovaného ovoce a marcipánové omáčky | recept. S touto luxusní, smetanově bílou omáčkou ze sladkého marcipánu a jemné smetany připravíte spolu se zkaramelizovaným, zlatavě opečeným ovocem nesmírně elegantní dezert, který bude dokonalou tečkou za grilovacím večerem.
Co je potřeba
- ovoce vhodné na gril
- (recept je s meruňkami a broskvemi, ale můžete využít i banán či ananas, výtečné je i jablko)
- 1–2 lžíce krupicového cukru
Na marcipánovou omáčku:
- 200 ml smetany na vaření
- 70 g marcipánu
- 2 žloutky
- 1 lžíci moučkového cukru
Do kastrůlku vlijte smetanu pokojové teploty a najemno do ní nastrouhejte marcipán. Společně na mírném ohni za stálého míchání pomalu zahřívejte až téměř k varu a poté nechejte 5 minut povařit, rozpustit marcipán. Směs tím získá krémovou konzistenci.
V případě, že ve smetaně zůstaly malé marcipánové hrudky, směs promixujte tyčovým mixérem dohladka.
Tipy
- Marcipánovou omáčku můžete nápaditě zakomponovat i do zmrzlinového poháru jako polevu. Barevně i chuťově se nejlépe pojí s čokoládovou zmrzlinou, ideálně extra hořkou.
Varování
- Omáčka chladnutím houstne a získává pudinkovou konzistenci. Před servírováním ji tedy udržujte teplou, anebo ji za stálého míchání na mírném ohni pomalu opět rozehřejte. Ale věřte, že i v podobě pudinku je výtečná.
Diskuze k článku