Jak připravit domácí zapékané müsli s mákem a švestkami | recept
Zapékané müsli | recept. Müsli je často považováno za zdravou snídani, velice však záleží na jeho složení. Müsli, které je běžně k dostání v obchodech, je plné „éček“, cukru a dalších škodlivých látek, které nám rázem ze zdravého pokrmu dělají kalorickou bombu. Přitom připravit si tuto oblíbenou snídani v domácích podmínkách není až tak těžké. Ingredience lze snadno obměňovat podle chuti. Pojďte si připravit zdravé domácí müsli, určitě vám zachutná.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky ovesných vloček
- ½ hrnku sušených švestek
- ¾ hrnku mletého máku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 sklenička jablečného pyré (ideálně domácího)
- ½ lžičky soli
- kůra z půlky citrónu
V menší misce smícháme jablečné pyré a tři lžíce třtinového cukru. Půlku citronu opláchneme a nastrouháme z něj kůru. Tu pak přisypeme k oslazenému jablečnému pyré a promícháme. Jablečné pyré použijeme ideálně domácí, pokud však používáme kupované, můžeme v receptu na müsli ubrat cukr, protože kupované pyré bývá sladší.
Tipy
Domácí jablečné pyré připravíme nejjednodušeji tak, že oloupeme 2 jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Ty vhodíme do vyššího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme povařit do změknutí, zalijeme trochou citronové šťávy a přisypeme 1 lžičku cukru. Pokud máme kyselejší jablka, můžeme dosladit. Rozvařená jablka ještě rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Diskuze k článku