Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept

Jak připravit cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept

Cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept. Sezóna cuket je právě v plném proudu a možná již nevíte, co dobrého si z cukety připravit. Nabízíme Vám proto recept na cuketové „bramboráky“, které jsou pro ozvláštnění plněné hermelínem a místo velkého množství mouky jsou použity ovesné vločky. Postup přípravy naleznete v následujících odstavcích.

Co je potřeba

  • 500 g cukety
  • 1 vejce
  • 5 lžic ovesných vloček
  • 5 lžic hladké mouky (případně více – dle potřeby)
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, případně další koření a bylinky dle chuti
  • 2 hermelíny
  • Rostlinný olej nebo sádlo na smažení
1

Cuketu nastrouháme na jemno, promícháme ji se lžičkou soli a přisypeme ovesné vločky. Vše necháme alespoň 20 minut odstát. Současně tak dosáhneme toho, že cuketa pustí šťávu a vločky nabobtnají a změknou.

Pokud přidáme mladou cuketku nastrouhanou i se slupkou nahrubo, získáme lepší chuť i strukturu „bramboráků“.

2

Šťávu poté slijeme a cuketu s vločkami dobře vymačkáme. Následně přidáme vejce, přisypeme mouku a těsto osolíme a dochutíme kořením, bylinkami a prolisovaným česnekem. Vše důkladně promícháme a případně konzistenci těsta upravíme.

3

Hermelíny překrojíme příčně i podélně napůl, získáme tak z každého 4 půlkolečka.

4

V pánvi rozpálíme na středním plameni rostlinný olej, nalijeme na ni trochu těsta, rozetřeme jej a po chvilce smažení na něj položíme plátek hermelínu řezem dolů a opět jej potřeme vrstvou těsta.

5

Těsto okolo hermelínu uhlaďte, aby nevytekl.

6

Cuketové „bramboráky“ osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme je teplé i studené s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou. Přeji dobrou chuť!

Tipy

  • Pro přípravu cuketových „bramboráků“ můžete využít i přerostlou cuketu, před použitím ji však oloupejte a zbavte semínek.
  • Cuketu je možné kombinovat s brambory, batáty, mrkví, dýní a dalšími druhy zeleniny. Fantazii se meze nekladou.
  • Jestliže máte rádi pikantní jídla, položte na hermelín i kousek feferonky. „Masožravci“ mohou hermelín doplnit o plátek slaniny.

 

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.