Co je potřeba

  • 500 g cukety
  • 1 vejce
  • 5 lžic ovesných vloček
  • 5 lžic hladké mouky (případně více – dle potřeby)
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, případně další koření a bylinky dle chuti
  • 2 hermelíny
  • Rostlinný olej nebo sádlo na smažení
1

Cuketu nastrouháme na jemno, promícháme ji se lžičkou soli a přisypeme ovesné vločky. Vše necháme alespoň 20 minut odstát. Současně tak dosáhneme toho, že cuketa pustí šťávu a vločky nabobtnají a změknou.

Pokud přidáme mladou cuketku nastrouhanou i se slupkou nahrubo, získáme lepší chuť i strukturu „bramboráků“.

2

Šťávu poté slijeme a cuketu s vločkami dobře vymačkáme. Následně přidáme vejce, přisypeme mouku a těsto osolíme a dochutíme kořením, bylinkami a prolisovaným česnekem. Vše důkladně promícháme a případně konzistenci těsta upravíme.

3

Hermelíny překrojíme příčně i podélně napůl, získáme tak z každého 4 půlkolečka.

4

V pánvi rozpálíme na středním plameni rostlinný olej, nalijeme na ni trochu těsta, rozetřeme jej a po chvilce smažení na něj položíme plátek hermelínu řezem dolů a opět jej potřeme vrstvou těsta.

5

Těsto okolo hermelínu uhlaďte, aby nevytekl.

6

Cuketové „bramboráky“ osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme je teplé i studené s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou. Přeji dobrou chuť!

Tipy
  • Pro přípravu cuketových „bramboráků“ můžete využít i přerostlou cuketu, před použitím ji však oloupejte a zbavte semínek.
  • Cuketu je možné kombinovat s brambory, batáty, mrkví, dýní a dalšími druhy zeleniny. Fantazii se meze nekladou.
  • Jestliže máte rádi pikantní jídla, položte na hermelín i kousek feferonky. „Masožravci“ mohou hermelín doplnit o plátek slaniny.

 

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.857145
Average: 4.9 (7 votes)