Jak na kořeněné pickles z červené řepy a ředkviček | recept
13. Duben 2023
Tenké plátky sladké červené řepy se stejně tenkými plátky řízných ředkviček i ostrého česneku, které jsou vedle sebe do sklenice vyskládané a společně v kořeněném sladkokyselém nálevu proleželé, jsou fantastiky šťavnatou, i po krátkém kvašení stále křupavou, kořeněnou zeleninovou pochoutkou, dokonalou zejména k pečenému či grilovanému kuřecímu masu.
Co je potřeba
- 600 g červené řepy
- 150 g ředkviček
- 4 stroužky česneku
- 20 g soli
- 200 ml červeného vinného octa
- 200 ml vody
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžíce sušeného tymiánu
Tipy
- Toto kořeněné pickles lze připravit i s bílým vinným octem, ale dokonce i s delikátním balzamikovým octem.
Související články
Další zajímavé články
Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept
Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept. Tenké plátky jemných cuket ochucené aromatickým koprem, které jsou následně přelité sladkokyselý…
Jak připravit rychlou verzi zdraví prospěšného Kimči | recept
Jak připravit rychlou verzi zdraví prospěšného Kimči | recept. Pikantní fermentovaná zelenina původem z Koreje zažívá v současné době celosv…
Jak připravit domácí pickles | recept na kvašenou zeleninu
Domácí pickles | recept na kvašenou zeleninu. Jistě všichni znáte rychlokvašky, které ne každému chutnají. Kysané zelí však určitě používá naprostá vě…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak uvařit jemnou cuketovou polévku s hráškem a kukuřicí
Svěže zelená a žlutou kukuřicí rozzářená cuketová polévka, která je v jemnosti podpořená mladým a svěže zeleným hráškem, ale i sladkou kukuřicí,…
Diskuze k článku