Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na francouzskou kuchyň | rady

Jak na francouzskou kuchyň | rady

Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, napsal první knihu receptů středověké Francie. Později se do francouzské kuchyně přidalo více bylin a krémových složek, což začalo signalizovat příchod moderní kuchyně. Hlavní součástí této kuchyně jsou sýry a víno. Francie se stala centrem gastronomického cestovního ruchu a rozvinuly se zde vůbec první kuchařské školy. Od roku 2010 je francouzská kuchyně na seznamu UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví.Také jste si francouzskou gastronomii oblíbili a rádi byste jí nahlédli pod pokličku? Můžete to zkusit na vlastní pěst, ale asi vám to půjde velice ztěžka. Bez vnější odezvy totiž nevíte, zda jste recept dokázali zrealizovat správně.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit ratatouille | recept
Jak připravit ratatouille | recept
Jak připravit ratatouille | recept. Ratatouille je původně francouzské zeleninové jídlo ne nepodobné našemu leču. Dobře ochucené a provoněné tymiánem…
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha…
Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa – „domácí flan“ – něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé re…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.