Jak na francouzskou kuchyň | rady
Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, napsal první knihu receptů středověké Francie. Později se do francouzské kuchyně přidalo více bylin a krémových složek, což začalo signalizovat příchod moderní kuchyně. Hlavní součástí této kuchyně jsou sýry a víno. Francie se stala centrem gastronomického cestovního ruchu a rozvinuly se zde vůbec první kuchařské školy. Od roku 2010 je francouzská kuchyně na seznamu UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví.Také jste si francouzskou gastronomii oblíbili a rádi byste jí nahlédli pod pokličku? Můžete to zkusit na vlastní pěst, ale asi vám to půjde velice ztěžka. Bez vnější odezvy totiž nevíte, zda jste recept dokázali zrealizovat správně.