Jak upéct výborné perníčky | hned měkké | recept
Jak upéct výborné perníčky | hned měkké | recept. Tento recept na medové perníčky jsem si oblíbila nejen kvůli velikosti dávky (malých perníčků může být až 200 ks), ale protože jsou ihned měkké a taky tak dlouho vydrží i bez zvláštního skladování. Perníčky jsou důležitou součástí nejen Vánoc, ale také Velikonoc, a čím jiným potěšit své blízké než krásným perníkovým srdcem. Toto perníkové těsto doporučuji i na velké tvary, protože se krásně vypouknou.
Co je potřeba
- 1200 g hladké mouky (750 g pšeničné a 450 g žitné)
- 420 g moučkového cukru
- 250 g tuku (používám nejraději margarín Hera nebo Zlatá Haná )
- 6 ks vejce
- 8 polévkových lžic medu
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 1–2 polévkové lžíce perníkového koření
- 1 ks vanilkový cukr
- 3,5 lžičky sody
Perníčky nakonec zdobíme bílkovou polevou. Recept na bílkovou polevu naleznete zde: Jak udělat bílkovou polevu na zdobení perníčků | recept nebo se můžete nechat inspirovat recepty na zdravější polevy na vánoční cukroví, které naleznete v následujícím článku: Jak připravit zdravější polevy na vánoční cukroví | recepty.
Tipy
Vajíčko před potíráním doporučuji přecedit přes jemné sítko, aby se lépe roztíralo a nenechávalo šmouhy.
Diskuze k článku