zelený
Nejnovější články v kategorii
Polévka ze zeleného hrášku chutná zejména dětem a to i těm, které luštěniny odmítají. Polévka má krémovou konzistenci, nasládlou chuť a zasytí. Podává…
Libeček je vytrvalá rostlina vysoká asi 2 metry. Pochází ze Středozemí a po Evropě ho rozšířili jako lék křesťanští mniši. V současnosti je libeček oz…
Chřest po provensálsku | recept. Pěstování chřestu má u nás dlouhou tradici, rozšířilo se koncem 17. století. Chřest se u nás pěstuje v okolí Ivančic…
Jak správně připravit čaj. Čaj se poprvé v Evropě objevil počátkem 17. století, kdy sem byl dovezen z Číny. Postupem času získával pravý čaj stále vět…
Chřestový salát s vejci | recept. Chřest je sezonní lahůdkovou zeleninou. Jeho sezona je zhruba od poloviny května do konce června. Chřest je u nás po…
Hrachová polévka se slaninovými knedlíčky | recept. Hrachová polévka je běžnou a poměrně oblíbenou záležitostí, chcete-li se rychle nasytit. S pečivem…
Kedlubnová čalamáda | recept. Tento recept využijete tehdy, až budete přejedeni kedlubnami za syrova, popřípadě různými pokrmy typu kedluben a la … Vy…