vláknina
Nejnovější články v kategorii
Jak jíst dostatek vlákniny | rady a tipy. Vláknina je nestravitelná část rostlinných zdrojů potravy. Důležitá je kvůli podpoře vyprazdňování, čiš…
Fazolové lusky se slaninou | recept. Fazolové lusky jsou k dispozici po celý rok buď zmrazené, nebo v některých větších obchodech i čerstvé. Dají se l…
Jak na zácpu přírodní cestou | rady a tipy. Zácpa je nepříjemná a má také svá zdravotní rizika, proto bychom se jí měli snažit předcházet. Pokud už zá…
Ředkvičkový salát se zelím | recept. Sezona čerstvé tuzemské zeleniny v obchodech začíná rychlenými ředkvičkami. Ředkvička se pěstuje pro křehké a chu…
Pečený řapíkatý celer | recept. Řapíkatý celer obsahuje řadu látek významných pro naše zdraví.
Řapíkatý celer obsahuje například
apigenin, což je fl…
Goji, plod rostliny kustovnice čínské, řadíme mezi superpotraviny. Již po staletí využívají goji v čínské medicíně, protože podle čínské medicíny má g…
Přejete si zhubnout? Vyzkoušejte zařadit do své stravy pomocníka pro jednodušší hubnutí – pšeničné otruby. Pšeničné otruby vyvolávají pocit plnosti a…
Lívance s ovesnými vločkami | recept. Klasické lívance z litého těsta můžeme vylepšit přidáním ovesných vloček. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vlá…
Nemoc, se kterou se setkává v současné době velká část populace, je také velmi choulostivým problémem. Týká se totiž střevní oblasti a konečníku, a ta…